Melek Kek

Melek Kek yani orijinal adı Angel Food Cake pandispanyaya benzer içi beyaz pamuk gibi bir kek. Bu nedenle bazı tariflerde bulut kek ismi ile de karşılaşabilirsiniz. Tek başına sade bir tadı var. Fakat karamel sos, meyve sos veya çikolata sos ile taçlandırıldığında lezzetli bir kek oluyor. Az malzemeli fakat çok fazla yumurta kullanılıyor. Farklı tariflerden kalma 312 gr yumurta akını değerlendirmek için yaptım. Yani 10 adet yumurta akı kullanılıyor. Bir de bu kekin özel bir kalıbı var. Ben elimdeki biraz daha büyük bir kalıp kullandım. Bu nedenle tekrar yapacağımı düşünmüyorum. Fakat pasta denemelerimde pandispanya olarak deneyeceğim.

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 + ¼ su bardağından biraz az un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (un ölçüsüne dahil olacak)
  • 1 paket vanilya
  • 10 adet yumurta beyazı
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 damla limon suyu

Üzeri için Malzemeler:

  • Pudra şekeri
  • Karamel sosu
  • Çikolata sosu
  • Meyve sosu

Yapılışı:

Şekeri rondoda bir iki tur çekin. İstediğimiz kıvam pudra şekerinden kalın ve normal şekerden ince olmasıdır. Diğer adı süper fine sugar olup hazır bulabilirseniz direk kullanabilirsiniz. Ben hiç böyle uğraşmak istemiyorum derseniz şekeri direk kullanın gitsin. Fakat sonuç nasıl olur bilmiyorum.

2 su bardağı un ölçüsünde iki su bardağına da birer yemek kaşığı nişasta koyup gerisini un ile tamamlayın. ¼ su bardağından biraz az un da ilave edin. Vanilyayı da ilave edin ve eleyerek bir kaba alın.

Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ve limon suyu ile köpürene kadar çırpın. Şekeri birer yemek kaşığı ekleyerek çırpmaya devam edin. Şekerin yumurta beyazı içerisinde eriyip homojen karışım olması önemlidir. Katı karışımı tekrar eleyerek azar azar sıvı karışıma ilave edin. Her eklemede spatula ile kapatarak karıştırın.

Bu kekin kendine özel bir kalıbı var. 25 cm çapında, ortası delikli ve 10 cm yüksekliğindedir. Ayrıca ters çevirip kekin aşağı doğru durması için ayakları mevcuttur. Ben 26 cm çapındaki ortası delikli ve 7 cm yüksekliğinde ki standart kek kalıbı kullandım. Kalıbı yağlamadan harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 170°C sıcaklıkta, alt-üst-fanlı ayarda, alt bölümde, 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız gibi kalıbı ters çevirip en az 1 saat soğumaya bırakın. Kekin sönmemesi için ters çevrilmesi önemlidir. Kekin ters çevirdiğiniz zemine değmemesi için ben kek kalıbının ortasındaki deliği girecek ölçülerde huniye benzer bir cam malzeme buldum ve kullandım. Kalıptan kolay çıkması için kalıp kenarlarını bıçak yardımı ile biraz rahatlatın. Servis tabağına çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin.

Bu hali ile sade bir tadı var. Fakat üzerine ilave edeceğiniz karamel sos, çikolata sos, meyve sos ile tamamlanmış olacaktır. Buradaki tercih tamamen size aittir. Orijinal tariflerine de baktığınız zaman aynı şekilde olduğunu göreceksiniz.

Afiyet Olsun..

 

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir