Pastacı Kreması

Birçok tatlıların ve özellikle pastaların vazgeçilmezlerinden birisidir. Bir önceki tarifimdeki garanti Pandispanya’yı yaptıysanız sırada pastanıza lezzet verecek Pastacı Kreması tarifimi yapmaya gelmiş demektir. Kolay gibi gözüksede kıvamı ve lezzeti her zaman tutturmak mümkün olmuyor. Bu nedenle açıklama ve notlara dikkat etmeyi unutmayın.

Malzemeler:

  • 500 ml süt
  • 100 gr şeker
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 70 gr un
  • 30 gr nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 20 gr (1 yemek kaşığı) tereyağı
  • 1/2 paket krema veya kremşanti

Yapılışı:

Sütü sos tenceresine alıp ısıtın. Yumurta sarılarına şeker ilave ederek çırpın. Un ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Küçük kayacıklar haline gelen karışımınıza ısıttığınız sütten birer kepçe kadar alıp yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca çırpın. Tüm sütü ekleyip temperlenen (ılık hale gelen) karışımınızı sos tenrecenize alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak orta kısık ateşte pişirin. Kıvam alan kremayı ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı ilave ederek tamamen karışıncaya kadar çırpın. Cam bir kaseye alıp çırparak ılınmasını sağlayın. Ilıyan pastacı kremasına krema veya kremşantiyi ekleyip, çırpın. Pastacı kremanın üstüne streç film değecek şekilde kapatın ve buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Bir gün dinlendirirseniz çok daha iyi olacaktır.

Notlar:

  1. Pastacı kreması soğumaya bırakırken üstünü streç film ile kapatırsanız kabuk tutmasını engellersiniz. Streç film pastacı kreması üzerine tamamen değecektir.
  2. Pastacı kremasına lezzet ve renk vermek için beyaz çikolata veya bitter çikolata kullanabilirsiniz. Miktar olarak 20-30 gr kullanılabilir. Şeker oranı bir, iki parmak kadar düşürülebilir. Kremşanti yerine krema kullanılıp, çikolata krema ile birlikte benmari usülü ile eritilip pastacı kremasına eklenebilir.
  3. Tereyağı ve çikolata, pastacı kremasına kıvam verecektir. Miktarlarını kullanmak istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz.
  4. Pastacı kremasına 1 çay kaşığı damla sakızı ilave ederek güzel bir aroma elde edebilirsiniz. Sütü ısıtmaya başlamadan içerisine ilave edin.
  5. Sütü ısıtırken aroma vermek için farklı baharatlardan (muskat, kakule, tarçın, meyve kabukları, yeşil çay vs.) faydalanabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir