Kimyasal Madde ve Toz Ölçüm Değerlendirme

İşyerlerinde gürültü, titreşim, termal konfor, toz gibi ortam ölçümleri klasik olarak yapılmaktadır. Hatta firmalar bu ölçümleri paket halinde sunmaktadırlar. Son mevzuat değişiklikleri ile birlikte kişisel maruziyet ölçümleri de yapılmaya başlandı. Fakat bizler 1-2 çalışana maruziyet ölçümü yapıp tüm fabrikayı kapsatmaya çalışıyoruz. İSG profesyonelleri olarak fark yaratmak için ve iş güvenliğini üst seviyelere çıkartabilmek için daha detaylı düşünmemiz ve çalışmamız gerekmektedir.

Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik, Kanserojen veya Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik, Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik, Tozla Mücadele Yönetmeliği mevzuatlarında kimyasal madde ve toz sınır değerleri belirtilmiştir. Yaptıracağımız ortam ölçümlerinde, işyerinde bu mevzuatlarda belirtilen kimyasal madde ve toz olup olmadığı araştırılmalı varsa ölçümü yapılarak değerlendirilmelidir. Kimyasal maddeleri incelerken sadece kendi ismi ve tehlikesi değil bileşenlerine de bakılmalıdır.

Mevzuatta sınır değeri verilen kimyasal madde ve tozların araştırılması, ölçüm sonuçlarının değerlendirilmesine kolaylık olması için aşağıdaki linkte yer alan excel formunu hazırladım. Sizlere de kolaylık getirmesi dileğiyle.

Kimyasal Madde ve Toz Ölçüm Değerlendirme dokümanını indirmek için tıklayınız.

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir